Влиянието на упражненията Пилатес върху тялото

Десет промени, които може да очаквате от  упражненията Пилатес!!!

Ще разберете как тялото ви може да се промени чрез заниманията с Пилатес. Какво да очаквате от цялото това усилие и потене. Промените няма да настъпят веднага. Някои от тях можете да забележите чак след три месеца тренировки по метода Пилатес, други малко по-бързо. Имайте търпение. Никоя тренировъчна програма не прави чудеса, но въпреки това смятам, че Пилатес е магия. Ще забележите промените в тялото си, само ако се занимавате редовно с Пилатес, а това означава, че е добре да тренирате поне 2-3 пъти седмично.

  • По-стегнати мускули на седалището – голяма част от упражненията тренират мускулите на седалището, промяната ще забележите след няколко седмици редовни занимания Пилатес.
  • По-издължена и стройна мускулатура – защото Пилатес трансформира тялото до едни по идеални форми. Мускулестите бедра се превръщат в стройни и издължени, като запазват силата и гъвкавостта. Упражненията по Пилатес подчертават издължената линия на крайниците.
  • По-добра стойка – другите със сигурност ще забележат тази промяна във вас само след няколко занимания с Пилатес. Ще започнете да стоите и седите изправени и ще изглеждате по-елегантни.
  • По-плосък корем – най-добрият начин да се сдобиете с плосък корем е да свалите няколко килограма. Вторият начин е да се занимавате с Пилатес. Ако сте слаби, но имате голям корем, Пилатес ще ви помогне да затегнете колана повече.
  • По-малко болки в гърба – повечето болки в гърба са в резултат на неправилната стойка и заседнал начин на живот. Пилатес се насочва кум мускулния дисбаланс, който най-често допринася за болките в гърба, а именно слабите коремни мускули и мускулите на седалището.Освен това Пилатес разтяга схванатите и преуморени мускули на гърба.
  • По-голяма гъвкавост – упражненията по Пилатес разтягат мускулите и ставите като същевременно укрепват тялото. Ако гърбът ви е загубил подвижността и гъвкавостта си. Пилатес може много бързо да намали този проблем. Всеки има някакви физически ограничения в зависимост от възрастта, генетичната заложеност и начин на живот. Пилатес не е универсално лекарство, но ако се занимавате редовно с упражненията, тялото ви може да достигне максималната гъвкавост и сила, на които е способно.
  • По-добър сексуален живот – Пилатес ви дава контрол над тялото, които оказва влияние върху всички аспекти от живота ви.
  • По-добро усещане на тялото – може никога до сега да не сте си помисляли как да стегнете корема, да стоите изправени, а може и никога да не сте се замисляли как дишате. Това, което ще научите чрес Пилатес, ще се отрази на ежедневието ви по естествен път ще контролирате стойката и навиците си.
  • По-добро равновесие – за да запазите добро рабновесие, централната част на тялото трябва да е силна и трябва да можете да я локализирате без много да се замисляте. Упражненията по Пилатес укрепват тази централна част на тялото, като това подобрява равновесието и координацията.
  • По-голяма сила – всяка тренировъчна програма би трябвало да увеличава като цяло силата на тялото. Пилатес укрепва мускулите на тялото така, че можете да усетите това в ежедневието си. Пилатес цели да подобри ежедневието ви – може да ви помогне да ставате без проблеми от леглото, ако това ви е трудно, а може да ви помогне да изпълните задно салто, ако това е целта ви. С каквото и да се занимавате, ще откриете, че упражненията Пилатес увеличават силата по начин, който е полезен и могат да спомогнат за цялостното добро състояние на гръбнака. Също така, заниманията с Пилатес могат да предотвратят и травми!  Упражненията са подходящи както за спортисти, така и за хора с по-ниска физическа активност.

Пилатес с Гери!  Направете резервация от тук или по телефона.

източник: Пилатес for Dummies – Ели Херман

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *