Как да изберем в кои дни да тренираме?

Как да изберем в кои дни да тренираме?

Това е актуалния график за Фитнес център Лаута:

  • Понеделник – 18:20ч. начинаещи
  • Вторник – 18:20ч. напреднали (гирички)
  • Сряда – 18:20ч. напреднали (топки)
  • Четвъртък – 18:20ч. начинаещи
  • Неделя –17:30ч.  смесена група (ластици)
  1. Ако Вие имате болки в гърба, никога не сте тренирали, на работа прекарвате много часове в една и съща поза, подходящите дни за Вас са: понеделник и четвъртък.
  2. Ако Вие имате болки, но сте активни, редовно спортувате и поддържате форма, можете да съчетаете дните за начинаещи понеделник и четвъртък с една от тренировките за напреднали. Вие имате вече добре развити физически качества, но е необходимо да посещавате часовете за начинаещи, за да усвоите правилната позиция и дишане при изпълнение на упражненията пилатес.
  3. Ако посещавате пилатес редовно, но чрез промяната на времето, тежка физическа работа или продължително стоене в една и съща поза усещате болка, добре е да идвате в часовете за начинаещи за известен период от време докато болката отшуми.
  4. Ако Вие посещавате тренировки пилатес вече година, имате изправена позиция на гръбнака, болките са отминали и се чувствате прекрасно, изберете три или повече от посочените дни и ще продължим да се усъвършенстваме заедно.

Начинаещите е добре да започнат с 2тренировки на седмица, като постепенно и плавно Вие ще възвърнете изправената позиция на гръбнака си и ще можете да се включвате и в останалите тренировки.

Колко пъти на седмица е добре да посещавате пилатес?

  • Вероятно прекарвате по 8 или повече часа на работа в една и съща поза, а като се приберете в къщи продължавате да стоите на дивана. Седем дни в седмицата стоите по минимум 8часа в една и съща поза….  което прави 56часа на седмица обездвижване. Нормално е това да се отрази на гръбнака Ви. Минималното усилие, което можете да положите и да има резултат е да посещавате 4 пъти в седмица. Гръбнака е „основата“ на нашето тяло, погрижете се за него.

Вслушвайте се в тялото си! Ако по време на изпълнение на дадено упражнение не се чувствате добре – спрете и си починете. Добре да усещате леко напрежение, мускулите Ви работят, но ако чувствате болка – спрете! Може да не Ви се получава добре дадено упражнение днес, но ЩЕ МОЖЕТЕ да го изпълните след време!

Пилатес е за хора, които имат вътрешна сила, воля и постоянство!

Намерете повече информация на тел: 0892763142 или на http://www.pilatesgerganakoleva.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *