fbpx

Чести оплаквания и травми

Чести оплаквания и травми
12.01.2017 1 Comment Блог Гери

Чести оплаквания и травми

Никое от упражненията в метода Пилатес не бива да причинява болка. Никога!  Ако установите, че някое от упражненията напряга до степен дискомфорт някоя област на тялото ви, спрете, прегледайте указанията, за да се уверите, че работите с правилните мускули, и опитайте отново. Ако отново изпитвате болка, оставете временно упражнението. С увеличаването на силата и контрола по-късно ще се върнете отново към него. Помнете също, че някои упражнения може да са неподходящи конкретно за вашето тяло. Вслушвайте се в тялото си.

Болката в кръста най-често се дължи на изтласкване на коремните мускули далеч от гърба, което оставя мускулите на гръбнака без достатъчно опора. За да се преборите с този навик, съсредоточете се върху прилепването на пъпа към гръбнака, сякаш пъпът е копче, закопчано за гръбнака. Колкото по-дълбоко „потъва“ коремът към гръбнака, толкова по-безопасно ще бъде за гърба ви. Когато сте в легнало положение, представете си тежка метална плоча, която притиска корема ви към постелката. Когато сте изправени, представете си въже през корема, което го дърпа назад.

Болката в глезените най-често се дължи на поза на стъпалата и краката или на пренапряга или преразтягане на мускулите около колянната става. Опитайте се да поддържате коленете „меки“, докато изпълнявате движенията, използвайте мускулите от вътрешната страна на бедрата и седалището. В повечето упражнения и особено когато сте в изправено положение се използва стойка Пилатес – тя най-добре носи тежестта на тялото.

Болката във врата най-често се дължи на слабост на мускулите или на напрягане на раменете за компенсиране на тази слабост. Докато изпълнявате движенията от комплекса на земя, поддържайте изправена стойка с помощта на коремните мускули, а не шията. Винаги, когато усетите, че изисквате прекалено голямо усилие от врата, отпускайте глава и почивайте.

Като ваш Пилатес инструктор, ще ви помогна да подобрите цялостната си физическа форма, така че да можете да се справяте  с ежедневните физически усилия.

 Пилатес с Гери ! Разгледайте графика и направете резервация от тук или по телефона.

източник: Методът Пилатес – Брук Сайлър

#pilates #pilatesplovdiv #pilatesgerganakoleva #ОнлайнПилатесТренировка #onlinepilates #OnlinePilatesGerganaKoleva

Tags
About The Author
Гери Здравейте, казвам се Гергана Колева и съм пилатес инструктор в град Пловдив.
Leave Comment
  1. 1

    GD

    Много полезна информация получих. Сега си обяснявам защо повечето упражнения, когато сме изправени, се правят със стойка Пилатес 🙂

    Отговор

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *