fbpx

Физическите упражнения са основно средство, което се използва от години за лечение и профилактика при болки в кръста

Физическите упражнения са основно средство, което се използва от години за лечение и профилактика при болки в кръста
01.04.2020 No Comments Блог Гери

Физическите упражнения са основно средство, което се използва от години за лечение и профилактика при болки в кръста

Възрастовата граница на хора с оплаквания в областта на гръбначния стълб е вече доста широка от 12 до 80 години. Това показва, че съвременното интензивно ежедневие се отразява неблагоприятно върху здравето на децата и води до рязко снижаване на долната възрастова граница на пациентите с патологични изменения в гръбначния стълб. Причините за тези проблеми при децата са застоялият начин на живот, компютърните игри и телевизия, стресът, усвояването на неправилни двигателни и хранителни навици, генетичната предразположеност и други.

Физическите упражнения са основно средство, което се използва от години за лечение и профилактика при болки в кръста. За да бъдат стимулирани оздравителните процеси в областта на кръста, гръбначният стълб трябва да бъде приведен в оптимална позиция, за да се подобри кръвообращението и да се подобри подвижността. Когато мускулите на корема и лумбалната област бъдат заздравени и укрепени („мускулен корсет“) тялото само ще може да поддържа гръбначния стълб в правилно положение.

Част от интервю  за 24chasa.bg  на Димитър Минчев , магистър-кинезитерапевт, специализация „Ортопедия и травматология“ Има дълъг стаж в сферата на дегенеративните заболявания на гръбначния стълб и болките в гърба.

Пилатес тренировка вкъщи с деца – защо това е добра идея?

Човешкото тяло е създадено да се движи, като използва мускулите и ставите. Всички имаме нужда от движение, особено в създалата се ситуация на ограничение на движенията ни. Голяма част от хората  работят на неудобно бюро, от къщи, на дивана, леглото, масата в принудителна статична поза, която ограничава движенията им, което създава дискомфорт, пренапрежение, болки в гърба и дори главоболие.

ПИЛАТЕС ОНЛАЙН = ЗДРАВО ТЯЛО БЕЗ ОГРАНИЧЕНИЕ ЗА ГРАД ИЛИ ДЪРЖАВА – Научете повече

 

#pilates #pilatesplovdiv #pilatesgerganakoleva #ОнлайнПилатесТренировка #onlinepilates #OnlinePilatesGerganaKoleva

Tags
About The Author
Гери Здравейте, казвам се Гергана Колева и съм пилатес инструктор в град Пловдив.

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *