fbpx

Физическите упражнения – средство за профилактика при болки в кръста

Физическите упражнения – средство за профилактика при болки в кръста
23.02.2022 No Comments Блог Гери

 

Физическите упражнения –  средство за профилактика при болки в кръста

Възрастовата граница на хора с оплаквания в областта на гръбначния стълб е вече доста широка от 12 до 80 години. Това показва, че съвременното интензивно ежедневие се отразява неблагоприятно върху здравето на децата и води до рязко снижаване на долната възрастова граница на пациентите с патологични изменения в гръбначния стълб. Причините за тези проблеми при децата са застоялият начин на живот, компютърните игри и телевизия, стресът, усвояването на неправилни двигателни и хранителни навици, генетичната предразположеност и други.

Физическите упражнения са основно средство, което се използва от години за лечение и профилактика при болки в кръста. За да бъдат стимулирани оздравителните процеси в областта на кръста, гръбначният стълб трябва да бъде приведен в оптимална позиция, за да се подобри кръвообращението и да се подобри подвижността. Когато мускулите на корема и лумбалната област бъдат заздравени и укрепени („мускулен корсет“) тялото само ще може да поддържа гръбначния стълб в правилно положение.

Част от интервю  за 24chasa.bg  на Димитър Минчев , магистър-кинезитерапевт, специализация „Ортопедия и травматология“ Има дълъг стаж в сферата на дегенеративните заболявания на гръбначния стълб и болките в гърба.

 

Тренировки Пилатес онлайн можете да намерите на https://online.pilatesgerganakoleva.com/

About The Author
Гери Здравейте, казвам се Гергана Колева и съм пилатес инструктор в град Пловдив.

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *