fbpx

Как да предпазим гръба от травми

Как да предпазим гръба от травми
09.09.2017 No Comments Блог Гери

Как да предпазим гръба от травми ?

Мускулните дисбаланси могат да настъпят при повтарящо се напрежение или погрешна механика и да доведат до неравномерно теглене на мускулите около ставата. Този дисбаланс може в крайна сметка да причини травма на тази става. Болката, която се появява, ще навреди на поддържащите стойката или стабилизиращите мускули около ставата и в резултат тези мускули отслабват, което прави увредена става и още по-уязвима за бъдещо нараняване и болка. И така цикълът се повтаря.

Pilates Gergana Koleva
Пилатес с Гергана Колева

Стабилността на туловището, или центъра, изисква сила, издържливост и координация на стабилизиращите мускули на корема, тазовото дъно и долната част на гърба. Стабилността е необходима за поддържане и предпазване на долната част на гърба от травми.
Пилатес се концентрира върху засилването на контролирането на тези стабилизиращи мускули.

„… ще бъдете възнаградени с подобрена осанка, подсилено чувство за равновесие, намаляване на болките и скованост, по-голяма гъвкавост и едно по-издължено, по-стегнато, по-тонизирано тяло.“

Много остеопати препоръчват Пилатес за подпомагане на оздравяването и рехабилитацията, както и като начин за предпазване от възможни дисбаланси или травми.

Пилатес тренировка сред природата.

Пилатес добива огромна популярност в световен мащаб, защото трайно извайва стройна и грациозна фигура, без да натрупва излишна мускулна маса. Основният фокус при Пилатес е върху укрепване на коремните и гръбни мускули, отговорни за стабилизирането на торса. Резултатът е гъвкав и устойчив гръбначен стълб, осигуряващ правилно разположение и функциониране на всички вътрешни органи.

източник: Пилатес за всеки – Емили Кели

Пилатес с Гери ! Разгледайте графика и направете резервация за тренировка от тук ! 

#pilates #pilatesplovdiv #pilatesgerganakoleva #ОнлайнПилатесТренировка #onlinepilates #OnlinePilatesGerganaKoleva

About The Author
Гери Здравейте, казвам се Гергана Колева и съм пилатес инструктор в град Пловдив.

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *