fbpx

Отворена пилатес тренировка

Отворена пилатес тренировка
29.05.2018 No Comments Блог Гери

Отворена пилатес тренировка с Гергана Колева в седмицата на движението „Move week“ ще се проведа на 02.06.2018г. в Градската градина на Пловдив – до фонтаните от 10:00 часа, който има лична постелка да си я носи, а за останалите ще има осигурени от организаторите на събитието.

За поредна година участниците в  „Move week“ ще могат да се насладят на правилния начин на движение и ще усетят преимуществата: по-добра стойка, силен център, гъвкавост, баланс и равновесие с пилатес тренировка с Гергана.

КАКВО Е MOVE WEEK?
MOVE Week е ежегодна общоевропейско събитие, което има за цел да покаже ползите от воденето на активен начин на живот.

ЗА КАКВО НИ ПОМАГАТ УПРАЖНЕНИЯТА ПИЛАТЕС?
Методът „Пилатес“ е идеален избор за поддържане на форма – укрепва и тонизира мускулите, подобрява стойката, помага да възвърнем изправената позиция на гръбнака си, да забравим за болките в гърба, кръста, врата , дава гъвкавост и равновесие, слива в едно ума и тялото. При упражненията пилатес се набляга на контрола на „енергийния център“ на тялото, стягане на мускулите на тазовото дъно и издължаването на гръбнака, по тази начин работят дълбоките мускули, които помагат да възвърнем естествената изправена позиция на гръбнака.

Този вид гимнастика развива гъвкавостта на тялото, повишава мускулния тонус, контролира стреса, поддържа доброто настроение и радостта от живота. Упражненията се изпълняват бавно и със специално внимание върху дишането и концентрацията на мисълта, само по веднъж, в определен брой повторения, а не в серии, както е при другите видове гимнастики. Движенията изглеждат прости, но за да ги изпълнявате качествено се изисква максимална сила в мускулите и желязна концентрация на ума.

„Пилатес постига овладяването на ума посредством контрола на тялото“

ЗА MOVE WEEK БЪЛГАРИЯ!
Европейската седмица на физическата активност и спорта – MOVE Week, е част от кампанията NowWeMOVE на Международната асоциация за спорт и култура (ISCA).

През 2017 MOVE Week се проведе в края на месец май – 29-ти май до 4-ти юни в цяла Европа, като повече от 38 държави вземат участие в инициативата.

Кампанията NowWeMOVE и MOVE Week е визия, в която секторът „спорт за всички“ намира начини за сътрудничество с други сектори за увеличаване нивото на физическа активност, както в България, така и в цяла Европа.

Кампанията се гради на три основни принципа:

1. ДА СЕ ПОВИШИ ИНФОРМИРАНОСТТА, относно ползите от физическата активност;

2. ДА СЕ НАСЪРЧИ редовното участие в различни видове спорт и друга физическа активност;

3. ДА СЕ ПОДОБРЯТ възможностите за достъп до спорт и физическа активност;

ЗА МЕН И МОЯТА ПРОГРАМА ПИЛАТЕС

Казвам се Гергана Колева и съм пилатес инструктор. Ще Ви разкажа накратко за себе си.

От град Пловдив съм, на 27 години, водя курсове по Пилатес от близо 4 години.
Спортът присъства в ежедневието ми още от дете! Първият спорт, до който се докоснах беше художествената гимнастика, на която посветих 11 години.
Завърших бакалавърска и магистърска степен в Пловдивски Университет, специалност „Педагогика на обучението по физическо възпитание“.
Завърших и втората си магистратура, която е „Съвременни танцови техники“ в Академия за музикално и танцово и изобразително изкуство.
Преминах обучение ISPA Международна асоциация на професионалисти развиващи физически и ментални практики към Lotos4ever с преподавател Даниела Димчева.
International Fitness School – Pilates Choreography and Circuit с Екатерина Василенко. Екатерина е едно от най- разпознаваемите лица във фитнес индустрията с повече от 16 годишен стаж. Методически Директор на Пилатес академия A.f.Studies (Гърция).Позната е със семинарите си по рехабилитация на гръбнака и опорно-двигателния апарат, както и с иновативните си хореографски пилатес класове. Тя е автор на многобройни DVD-та с програми за фитнес и пилатес и автор на учебни помагала за учители по пилатес и рехабилитация.
Преминах обучение към MK Pilates Matwork Stage с преподавател Малкълм Мюрхед.
Преминах обучение „Thinkfit (Balanced Body Program) с преподаватели Cinzia Galletto & Maximilian Stohr „Atelier pilates“- Италия.
Участвам в редица фестивали посветени на здравословния начин на живот във всички негови аспекти: физическо, емоционално, ментално и духовно здраве.

Извън седмицата на движението „Move week“ местата на които провеждам тренировки са:

фитнес „Масъл арт“ – Синдикален дом :
понеделник и сряда от 20:00ч.

фитнес „Лаута“
вторник и четвътък от 18:20ч.
неделя от 17:30ч.

При груповите тренировки упражненията са съобразени с нивото на физическата подготовка на участничите в групата, приемат се и начинаещи.

Можете да намерите повече информация на сайта: www.pilatesgerganakoleva.com и на тел. 0892763142

Tags
About The Author
Гери Здравейте, казвам се Гергана Колева и съм пилатес инструктор в град Пловдив.

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *