fbpx

Пилатес – лечебна гимнастика за тялото и духа

Пилатес – лечебна гимнастика за тялото и духа
14.02.2018 No Comments Блог Гери

Пилатес – лечебна гимнастика за тялото и духа

Пилатес е вид лечебна гимнастика, която комбинира в себе си различни упражнения, практикуващи се на фона на приятна музика. Този метод подобрява гъвкавостта на тялото, елиминира стреса, спомага за извайването на тялото и подобрява общото здраве. При изпълняване на Пилатес акцентът е върху правилното дишане и концентрацията. На пръв поглед упражненията изглеждат сравнително прости, но изискват голяма мускулна сила и концентрация.

Методът Пилатес носи името на своя създател – Джоузеф Пилатес, който с разработва упражненията, за да преодолее своите заболявания, а именно ревматизъм, астма и рахит. До началото на 60-те тази практика се използва предимно от танцьори, но постепенно популярността й се увеличава и упражненията започват да се прилагат от професионални спортисти, които ги използват, за да увеличават своята сила, да подобряват гъвкавостта си и да се предпазват от контузии. Преди няколко години филмови и музикални знаменитости буквално полудяват по Пилатес, защото тази лечебна гимнастика им позволяват да извайват телата си и да ги поддържат във върхова форма.

Пилатес има няколко различни ползи за здравето и външния вид, което го прави предпочитан метод за тренировки. Ето някои от тези ползи:

– Методът спомага за изграждането на сила, но без да води до хипертрофия на мускулите;

– Подобрява значително гъвкавостта на тялото;

– Приучва към правилна стойка;

– Стопява мазнините в областта на корема и го прави плосък;

– Елиминира болките в кръста и гърба;

– Намалява стреса и действа успокояващо и релаксиращо;

– Има положително действие при болки в областта на гърба и шията;

– Ефективно помага при натрупана умора и стрес;

– Ограничава болката при мигрена и др.

Лечебната гимнастика Пилатес включва упражнения, които са с различна степен на натоварване – ниско, средно или високо. Тази гимнастика натоварва няколко мускулни групи, а упражненията са така създадени, че да наложат максимална концентрация.

Упражненията Пилатес могат да се изпълняват от мъже и жени на всякакви възрасти. Те се практикуват не само от атлети, но и от хора, които искат да поддържат добра спортна форма и оптимално здраве. Този тип лечебна гимнастика ще направи тялото ви по-гъвкаво, ще подобри стойката ви и ще елиминира болката в гърба и кръста, като в същото време ще ви помогне да се отървете от стреса и умората.

Източник: ozdravei.net

Разгледайте графика и запазете място за тренировка Пилатес с Гергана от тук!

#pilates #pilatesplovdiv #pilatesgerganakoleva #ОнлайнПилатесТренировка #onlinepilates #OnlinePilatesGerganaKoleva

Tags
About The Author
Гери Здравейте, казвам се Гергана Колева и съм пилатес инструктор в град Пловдив.

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *