fbpx

Ползата от пилатес не е само физическа

Ползата от пилатес не е само физическа
11.09.2017 No Comments Блог Гери

Ползата от Пилатес не е само физическа

Днес в началото на ХХI век. се налага отново да преоткрием ценностите и възможностите на организираната и целенасочена двигателна активност (ФВ) като решаващ фактор и средство за оптимизиране на свободното време на младите хора. Да погледнем на физическото възпитание и спорта не само като незаменимо средство за правилно физическо развитие на подрастващите и за укрепване на тяхното психо-физическо здраве, но и като незаменима и единствената здравословна алтернатива на добилите тревожната популярност напоследък негативни феномени – дрога, обездвижване, психически стрес, тютюнопушене, алкохол.

Целенасочената двигателна активност, и в частност физическото възпитание и спорта, са важен педагогически фактор за комплексното въздействие върху личността и за нейното хармонично психо-физическо развитие.

тренировка Пилатес с Гергана Колева

Правилните упражнения, изпълнявани редовно и изискващи ритмично дишане, спомагат за възстановяването на тонуса на гладката мускулатура на съдовете, което влияе върху нормализирането на ритъма на работа на сърцето, обема и скоростта на кръвотока, като снема натоварването от миокарда (сърдечния мускул).

Правилно подбраните и редовно изпълнявани упражнения активизират и нормализират симпатикоадреналиновата система, т.е. усилват действието на хормоните на щастието и намаляват тревогата и депресията.

В резултат от редовно изпълняваните упражнения се възстановяват силата и еластичността на мускулно-връзковия апарат, премахва се нестабилността на прешлените.

Пилатес ще ви помогне да опознаете тялото си и същевременно да го укрепите. Силно тяло, от своя страна , ще ви даде възможност да посрещате ежедневните физически натоварвания. Въпреки това ползата от Пилатес е не само физическа: с укрепването на тялото укрепва и духът ви. По-успешно ще се справяте с напрегнатото ежедневие, ще подобрите концентрацията си, ще се разтоварвате по-лесно в края на деня. Накратко, редовното упражняване на Пилатес ще подобри качеството ви на живот.

Пилатес тренировка сред природата.

Пилатес ни учи, че равновесието между чист въздух, здрав сън, балансирано хранене и упражнения е от жизнена важност за всеки човек, и счита, че съвременния начин на живот пречи за постигането на оптимално здраве.

източници: Двигателната активност, като биосоциален феномен – Цветан Желязков, Остеохондрозата не е присъда – Сергей Бабуновски,  Пилатес. Лесни упражнения за дома, работата и пътуването – Алън Хърдман

Пилатес с Гери ! Разгледайте графика и направете резервация за тренировка от тук ! 

#pilates #pilatesplovdiv #pilatesgerganakoleva #ОнлайнПилатесТренировка #onlinepilates #OnlinePilatesGerganaKoleva

Tags
About The Author
Гери Здравейте, казвам се Гергана Колева и съм пилатес инструктор в град Пловдив.

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *