fbpx

Системата Пилатес с какво се различава

Системата Пилатес с какво се различава
21.02.2017 No Comments Блог Гери

Системата Пилатес с какво се различава

Пилатес е система от упражнения, която помага на тялото и умът да работят в хармония с една единствена цел: постигане на здраво, тонизирано и подвижно тяло и спокоен, ведър ум. Като използва за свои ключови елементи стойката на тялото и дишането, Пилатес представлява неаеробен метод за упражнения, свързан с разстягане и съкращаване на основните мускули на тялото.

Увеличаване на обема на мускулната маса и развиването на силата са в основата на много от познатите ни видове спорт и тренировъчни програми. Навсякъде чуваме фразата: „Без пот на челото не става“, и затова очакваме, че сериозните упражнения трябва да ни оставят с едно усещане за „изстраданост“, преди да постигнем дори и малък резултат. Последствието от практикуването единствено на аеробни упражнения е, че някои от мускулите започват да отслабват.

Различното при Пилатес е, че методът развива както големите, така и малките мускулни групи. С практикуването на Пилатес малките мускули се оформят и стават здрави, големите мускули добиват гъвкавост, а цялото тяло е в по-добър тонус. По този начин мускулната ви система става напълно хармонично и балансирано цяло.

За да можете да използвате тези по-малки мускулни групи обаче, трябва първо да се научите да ги откривате. Това изисква съсредоточеност и концентрация и затова Пилатес често се нарича „мислеща“ система от упражнения. Тъй като е необходимо да мислите, умът и тялото трябва да работя заедно, а именно този ефект води до усещането за цялост, спокойствие и вътрешен мир, което сериозно подобрява качеството на ежедневието ви и дава възможност да се справяте по-добре с предизвикателствата на живота.

Пилатес с Гергна Колева

Основни моменти в Пилатес:

  • Опознайте собственото си тяло
  • Редовните упражнения водят до сигурни резултати
  • Стойката ви ще се подобри
  • Коремът ви ще стане по-плосък
  • Скоро самочувствието ви ще се повиши

източник: Пилатес – Алън Хърмадан

Пилатес с Гери ! Разгледайте графика и направете резервация за тренировка от тук ! 

#pilates #pilatesplovdiv #pilatesgerganakoleva #ОнлайнПилатесТренировка #onlinepilates #OnlinePilatesGerganaKoleva

Tags
About The Author
Гери Здравейте, казвам се Гергана Колева и съм пилатес инструктор в град Пловдив.

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *