fbpx

Защо да запишете детето си на танци?

Защо да запишете детето си на танци?
17.10.2016 No Comments Блог Гери

„Защо да запиша детето си на танци“ се питат много родители, които се колебаят каква точно да бъде физическата активност на детето им извън училище. Е, днешната статия ще ви даде четири основателни причини да доветете детето си на уроци по модерни танци с Гергана Колева – Гери 🙂

„Общо взето, децата ми отказват да ядат всичко, което не танцува по телевизията. –  Ерма Бомбек – американска хумористка“

Кое е това нещо, което кара децата едновременно да изразходват голямо количество енергия, да се забавляват, да мечтаят, да се учат, да изразяват себе си по определен начин, да обичат всички около себе си и не на последно място да спят добре – играта? Не само! Танците!

Те са онова нещо, което им вдъхва усещане за себе си, за оклоните и за света като цяло. Те са онова нещо, което независимо от крехката им възраст или трудното тийнейджърство ги натоварва психически и физически по естествен, полезен и вълнуващ начин.

Танцът е универсален език и носи огромни ползи, както за детето, така и за близките му. Ето някои от най-важните:

1 Уроците по танци подобряват двигателната култура и общото здравословно състояние на малчуганите. Научно доказано е, че редовните занимания в залата подобряват гъвкавостта, координацията и издръжливостта на децата. Те имат по-голямо усещане за ритъм, а оттам и по-добър мускулен тонус, добро кръвообръщение и по-силен имунитет.

Ако смятате, че вашето детенце е с наднормено тегло, или просто по-закръглено и не би могло да се справи с танците, доведете го в залата, след няколко тренировки то ще ви докаже обратното – стига, разбира се, то само да има желание да танцува. Както при спорта, така и при танците, желанието на детето е водещо за неговия успех и добри резултати!

2 Ако детенцето ви е по-срамежливо, неуверено, или просто няма приятели, доведете го в танцовото студио. Уроците по танци не веднъж са доказвали на родителите колко много могат да променят децата им по отношение на социалните им умения. Танцувайки, децата забравят за срама, забравят за това, за което им се подиграват в училище, срещат ги с други деца, които също обичат да танцуват и така споделят заедно емоцията, обменят въображение и ентусиазъм. В последствие тази по-развита социална активност се пренася и в дома, и в училище.

3 Подобрявайки двигателната си култура, гъвкавост, усещането за ритъм, социалнните си умения, няма как децата да не придобият и по-добро самочувствие. Спортът носи много, а танците още по-повече самоувереност. Когато децата танцуват и обръщат внимание на своето тяло – поза, крайници, изразителност на лицето, ритъм…, те започват да усещат и контролират по-добре своето тяло, а така започват да изразяват себе си по-добре и без страх. Това развива и тяхната емоционална интелигентност.

4 Спортът и танците изискват много практика, фокусиране и диспицплина. Те ги учат още на внимание, баланс, концентрация, което в последствие прави мозъкът на децата, а и не само на децата, по-възприемчив към учение. В залата освен стъпки и пози, те учат и обща информация за танца като изкуство и танцовите техники, което допълнително обогатява тяхната обща култура.

 

Ако детето ви е на възраст между 4 и 14 години и желае да танцува и да научи още много за видовете танци и танцовите техники, а Вие искате то да има добра двигателна култура, гъвкавост, сценично поведение, по-добри социални умения, добро чувство за ритъм и самочувствие, доветете го!

 „Модерни танци за деца с Гери“  предлага таци за деца, както за свободното им време, така и за участия в концерти, конкурси и фестивали със състезателен характер.  Повече информация и график на заниманията прочетете ТУК.

 

Tags
About The Author
Гери Здравейте, казвам се Гергана Колева и съм пилатес инструктор в град Пловдив.

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *