fbpx

За мен и моята пилатес програма

За мен и моята пилатес програма

Здравейте, казвам се Гергана Колева и съм пилатес инструктор. Ще Ви разкажа накратко за себе си.

От град Пловдив съм, на 31 години, водя курсове по Пилатес от близо 7 години. 

 • Преминах обучение ISPA  Международна асоциация на професионалисти развиващи физически и ментални практики  към Lotos4ever с  преподавател Даниела Димчева.
 • Участвам в „Move week“ Европейска седмица на физическата активност и спорта е част от кампанията NowWeMOVE на Международната асоциация за спорт и култура (ISCA).
 • Европейски фитнес ден, който е базиран върху Националния фитнес ден, организиран от UK Active.
 • International Fitness School – Pilates Choreography and Circuit с  Екатерина Василенко. Екатерина е едно от най- разпознаваемите лица във фитнес индустрията с повече от 16 годишен стаж. Методически Директор на Пилатес академия A.f.Studies (Гърция).
  Позната е със семинарите си по рехабилитация на гръбнака и опорно-двигателния апарат, както и с иновативните си хореографски пилатес класове. Тя е автор на многобройни DVD-та с програми за фитнес и пилатес и автор на учебни помагала за учители по пилатес и рехабилитация.

 • Участвам във фестивал „Здравей, здраве“, с идея да се популяризира здравословния начин на живот във всички негови аспекти: физическо, емоционално, ментално и духовно здраве.
 • Преминах обучение към MK Pilates Matwork Stage с преподавател Малкълм Мюрхед
 • Участвам във фестивал “ Живей активно“ за популяризиране на балансираното хранене и активния начин на живот сред хората от всички възрасти.
 • Организирах 10 семинара с цел популяризиране, мотивация и развитие на всеки един участник от групите.
 • Преминах обучение „Thinkfit (Balanced Body Program) с преподаватели Cinzia Galletto & Maximilian Stohr „Atelier pilates“- Италия.

 • Pilates for Muscular-skeleton system diseases с преподавател Екатерина Василенко 
 • Съвместно с психолог и семеен консултант Петя Георгиева организирахме проект „Мотивация за ума и тялото“, с цел поуляризиране на грижата за физическото и психическото състояние.
 • Взех участие в най-големия фитнес фестивал в света RiminiWellness, където имах възможността да се докосна до най-добрите школи за пилатес в света като: Polestar Pilates ( Италия), Pilates &Functional Academy, Atelier Pilates Academy (Испания ), Zen Studio Pilates (Турция), MK Pilates Global (Англия), Pilates Network (Италия), Fisicamente Formazione (Италия).

Спортът присъства в ежедневието ми още от дете! Първият спорт, до който се докоснах беше художествената гимнастика, на която посветих 12 години. Занимавала съм се известно време със спортни танци – любителски. Във времето, в което учих бакалавър, се състезавах за представителният отбор по аеробика на университета. Завърших бакалавърска и магистърска степен в Пловдивски Университет, специалност „Педагогика на обучението по физическо възпитание“. Докато следвах, преподавах на „малки гимнастички“ по детски градини, а и като доброволец към организация за деца лишени от родителски грижи. Като студентка, започнах да посещавам една от водещите школи за модерен балет в града. Мога да кажа, че винаги съм имала влечение към танците и мога да добавя, че завърших втората си магистратура, която е „Съвременни танцови техники“ в Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство с ръководител доц. д-р  Желка Табакова. Присъствах на уъркшоп – контактна импровизация с руския хореограф и танцьор Александър Омелченко (Саша Додо).  Обучение с американския популярен хореограф Хосе Де Ла Круз. Участвах в майсторски класове и спектакъл – съвременен танц с Аник Шарло – хореограф на френската формация Compagnie Acte. Танцова работилница с Mojca Majcen (Словения) и Branko Mitrovic (Босна и Херцеговина), като част от програмата на Balkan DANCE project Събитието е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 / Plovdiv 2019 ECOC
Balkan Dance project е танцовата платформа, която дава възможност на млади обещаващи таланти от балканските страни да изследват в общо преживяване човешки истории, засягащи под една или друга форма балканските нрави. 

Пет семестъра преподавах Теория и методика на физическото възпитание в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“. В момента съм преподавател по Физическо възпитание и спорт към Медицински университет гр. Пловдив и Академия за Музикално Танцово и Изобразително Изкуство гр. Пловдив. Уча специалност Рехабилитатор към Медицински университет гр. Пловдив. 

Провеждам курсове Пилатес присъствено в няколко зали в Пловдив, работя онлайн, както с индивидуални клиенти, така и с фирми, които се грижат за превенция на здравето на служителите си.

Създадох „Пилатес с Гери“, с цел да помагам на хората, чрез движение да възвърнат правилната позиция на гръбнака си. 

„Добрата физическа форма е първата предпоставка за щастие“ – Джоузев Пилатес