fbpx

Каква музика използваме при тренировките пилатес с Гергана Колева и защо?

Каква музика използваме при тренировките пилатес с Гергана Колева и защо?
23.07.2019 No Comments Блог Гери

Каква музика използваме при тренировките пилатес с Гергана Колева и защо?

Коя честота крие хармонията на вселената? 

Светът крие големи мистерии и загадки, като някои от тях остават неразгадани или спорни в продължението на годините.  Става дума за музикалния тон „ла“, чиято честота е 440 Hz.

Тя обаче невинаги е била такава. През далечната 1939 година министърът на пропагандата в нацистка Германия, Йозеф Гьобелс, издава указ, с който нарежда тонът „ла“ да бъде с честота 440 Hz, вместо на 432 Hz (дотогавашната му честота). Международната организация по стандартизация във Франкфурт също приема новата честота на музикалния тон през 1955 г.

Защо това е проблем?

Според Брайън Колинс естествената настройка на тона „ла“ с честота 432 Hz има дълбок ефект върху човешкото тяло и съзнание: „Чрез настройката на музикалните инструменти и използването им на 432 Hz, вместо от 440 херца, атомите и ДНК започват да резонират в хармония със спирала на златното съотношение в природата“.

Според някои конспиративни теории тонът „ла“ с честота 432 Hz е бил съвсем умишлено скрит от света, защото това е точката на баланс в природата – вибрация застъпена в принципа на златното сечение (известно още като божествена пропорция).

 

Проучвания показват, че музиката трябва да се базира на естествени честоти на космическата хармония на вселената, за да бъде приятна и здравословна за хората. Институтът “Шилер” призовава за промяна на тона от 440 Hz на 432 Hz отново, защото честотата от 432 Hz е дълбоко преплетена с природата.

Експериментиране с оригиналната честота

Различни оркестри по света през последните години експериментират с оригиналната честота, като причината невинаги е вярването в идеалистичната хармония на оригинала, но и фактът, че повечето класически произведения са били създадени в строй, използващ по-ниската честота.

Надявам се информацията да Ви е била полезна, ще се радвам да се видим в залата, за да се заредим с положителна енергия, хармония и здраве, не само с помощта на музиката, но и с упражнения пилатес.

източник:ucha.se

Tags
About The Author
Гери Здравейте, казвам се Гергана Колева и съм пилатес инструктор в град Пловдив.

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *