fbpx

Мъжете и пилатес

Мъжете и пилатес
26.01.2017 No Comments Блог Гери

Мъжете и Пилатес – Матю Олдрич

Малкото мъже, които виждам на курсовете по Пилатес, идват поради една от двете причини – или по насочване на своя физиотерапевт като част от цялостно провеждано лечение, или защото партньорката им е казала, че трябва да направят нещо за себе си. Хубавото е, че много скоро след започването на програмата те вече усещат ползата, която Пилатес може да има върху останалите физически дейности. Работил съм с колоездачи, танцьори, футболисти, играчи на голф, гимнастици, специалисти по бойни изкуства, сноуборд и други спортове. Всички тези спортове, както и много други, изискват повече сила на централната част на тялото, равновесие, координация и се повлияват благотворно от упражненията. Особено физически спортове като футбол и бойни изкуства изискват много точни и балансирани движения за успешно пренасяне на силата нужна при ритане или удряне. Откъде идва тази сила? От хълбоците и кръста. Обзалагам се, че ако Брус Лий беше жив днес, щеше да включи Пилатес като безценна част от тренировъчната си програма. Ако се вгледате в добре тренираните танцьори и гимнастици, ще установите, че основа на тяхната програма са много упражнения за заздравяване на корема и централната част на тялото, което обяснява така добре оформените им коремни мускули. Някой мъже се чувстват по-силни и вероятно – и по-привлекателни, ако имат големи бицепси и рамене; но ако гърбът (например мускулите на централната част) не е достатъчно силен, за да пренесат партньорките си през прага на дома, каква полза от големите бицепси?

С това изчерпваме въпроса за физически активните хора. А какво да кажем за мъжете, които не спортуват поради навика да пренебрегват физическите упражнения или в резултат на травма? Упражненията на системата Пилатес могат да бъдат най-добрата стартова позиция за придобиване на физическата форма, която някога сте имали. Те също така могат да помогнат да възстановите изгубената си физическа форма.

 

Основният съвет трябва да бъде: не чакайте нещо да се счупи, за да се заемете с неговата поправка. Повечето мъже не оспорват, че колите и машините се нуждаят от редовни грижи, ако искаме да продължават да работят и да не ни изоставят. За съжаление наместването на изкривени гръбначни прешлени е малко по-трудно от поставянето на нови пръстени на бутало. Упражненията за подсилване на централната част на тялото трябва да бъдат добавени към тренировките ви за поддържане на физическата форма, независимо с какъв спорт точно се занимавате. Благодарение на допълнителната сила в кръста и гърба ще запазите активността си по-дълго време.

източник: Пилатес – Матю Олдрич

Пилатес тренировка само за мъже 4ти юли от 18:20ч. във финтес Лаута!

 Разгледайте графика и направете резервация за тренировка от тук !

About The Author
Гери Здравейте, казвам се Гергана Колева и съм пилатес инструктор в град Пловдив.

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *