fbpx

4 начина да допълните заниманията Пилатес

4 начина да допълните заниманията Пилатес
15.02.2017 No Comments Блог Гери

4 начина да допълните заниманията Пилатес

Ще разгледаме няколко начина как да допълните своите занимания с Пилатес и да затвърдите някои от концепциите на метода. Пилатес е нещо уникално, но е важно и какво правите, когато не се занимавате с него. За доброто здравословно състояние за нужни и някои аеробни елементи във вашата тренировъчна програма. Добре е  да правите аеробни упражнения минимум 20-30 минути пет пъти седмично. Това са някои от предложенията да получите такава тренировка:

  • Танци – независимо дали ще бъде балет, модерни танци, степ или танго, танците са един добър начин да приложите уменията, които сте добили чрез Пилатес. Ако сте танцьор веднага ще усетите ползата от Пилатес, която се изразява в подобряване на техниката, равновесието, издръжливостта и контрола.

 

 

 

 

  • Плуване – плуването допълва Пилатес по един чудесен начин. То може да се превърне в аеробния компонент на вашата тренировъчна програма. Тъй като водата създава съпротивление, плуването изгражда стройни и издръжливи мускули, подобно на Пилатес.

 

  • Ходене – Ницше е казал – „Всички велики мисли идват по време на разходка“. Дори и да не ви споходят велики мисли докато ходите, пак може да се насладите на самото движение. Пилатес ни учи на правилна стойка, можете да приложите научените концепции в ежедневието си. Освен това, добавянето на аеробен компонент във вашата тренировъчна програма в важно.

 

  • Занимания с йога – ако сте много схванати, най-резултатният начин да станете по-гъвкави е, да започнете занимания с йога. Повечето занимания с йога са съсредоточени върху увеличаването на обсега на движение на гръбнака, хълбоците и раменете. Тъй като йогата е ориентирана към разтягането на мускулите, тя е едно добро допълнение към Пилатес. Без известна доза гъвкавост, много от упражненията в Пилатес ще ви се сторят доста трудни, а някои невъзможни. Заниманията с йога ще ви направят по-подвижни и ще можете да заемете позите в Пилатес по-лесно.

източник: Пилатес for Dummies

За да постигнете здраво тяло е необходимо към заниманията Пилатес да добавите аеробно натоварване (ходене, бягане, плуване, каране на колело…) и да се стремите към здравословно и балансирано хранене.

Пилатес с Гери ! Разгледайте графика и направете резервация за тренировка от тук ! 

 

#pilates #pilatesplovdiv #pilatesgerganakoleva #ОнлайнПилатесТренировка #onlinepilates #OnlinePilatesGerganaKoleva

Tags
About The Author
Гери Здравейте, казвам се Гергана Колева и съм пилатес инструктор в град Пловдив.

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *