fbpx

Пилатес в ежедневието ни

Пилатес в ежедневието ни
26.01.2017 No Comments Блог Гери

Пилатес в ежедневието ни, как се отразява на организма

Когато тялото е добре поддържано и мускулите работят в хармония за запазване на правилната стойка, то функционира правилно и човек съвсем естествено става по-ефективен. Това му дава възможност да бъде по-спокоен и да се справя с всекидневните си задължения. След като започнете да практикувате редовно, ще установите, вие имате повече енергия.

Тъй като мускулите, с които работите, са структурирани, е много важно да увеличите издръжливостта им, затова най-добре е целта ви да бъде практикуване често и по малко. Фразата: „Използвай го или ще го загубиш“, се употребява редовно във връзка с тренирането на тялото. Започнете ли веднъж да увеличавате силата и гъвкавостта си, не позволявайте труда ви да е напразен. След време ще можете да увеличите интензивността на тренировките, за да постигнете по-забележими резултати.

Независимо дали посещавате общи занимания по Пилатес или работите самостоятелно, ще започнете да забелязвате, че времето, което посвещавате на упражненията Пилатес, е свързано с начина, по който използвате тялото си. Ето какво имам предвид. Тук не може да става и дума да изпълните упражненията и след това да се отпуснете на някой стол или да вдигнете тежка кутия, натоварвайки мускулите само на раменете и ръцете. Ще започнете да си давате сметка, че можете да използвате събраната във връзка с упражненията информация, за да осигурявате по-голяма опора и стабилност на всяко движение. Ще обучите мускулите на тялото си как да ви поддържат оттук нататък през целия ви живот. За мнозина този процес е равносилен на превъзпитание и ще бъде нужно повече време, докато тялото се приспособи. Важното е да не се отказвате и след време не само ще усетите, но и ще видите разликата.

  • Преди да се заемете с Пилатес или друг вид физическа активност, винаги е препоръчително да се консултирате с лекар, особено ако сте направили дълго прекъсване.
  • Практикувайте, без да позволявате други мисли да прекъсват фокуса ви.
  • След като приключите с упражненията, си дайте време да полежите и да се насладите на допълнителния баланс, който сте внесли в тялото си. Напомняйте си да вървите с малко по-изправен гръбнак, да дишате малко по-дълбоко и да бъдете малко по-спокойни през останалата част от деня.

източник: Пилатес – Матю Олдрич

Включете Пилатес в ежедневието си и се насладете на положителните промени, които настъпват в организма.

Пилатес с Гери ! Разгледайте графика и направете резервация за тренировка от тук !

#pilates #pilatesplovdiv #pilatesgerganakoleva #ОнлайнПилатесТренировка #onlinepilates #OnlinePilatesGerganaKoleva

Tags
About The Author
Гери Здравейте, казвам се Гергана Колева и съм пилатес инструктор в град Пловдив.

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *