fbpx

Хранене – ядем, за да живеем

Хранене – ядем, за да живеем
27.02.2017 No Comments Блог Гери

Хранене – ядем, за да живеем

Всеки може да ви даде съвет за хранене, особено що се отнася до свалянето на килограми, но малцина са тези, които могат да ви посъветват как да поддържате така намаленото телесно тегло. Дори ако за вас е лесно да отслабнете, много трудно е да задържите резултата, ако не формулирате един добре обоснован и надежден план. Всеки може да изкара на грейпфрути няколко дни или дори няколко седмици, но никой не може или не би искал да следва подобрен режим през останалата част от живота си .

Освен това, йо-йо ефектът (редуването на сваляне и качване на килограми) може да бъде и психологически травмиращ. Не само трябва да се справите с усещането за провал, когато се върнете на старите си килограми, но и тези около вас ще ви възприемат като човек, който води обречени битки. А много хора проявяват голям интерес, към килограмите, които свалят или качват другите, което с нищо не ви помага.

Когато бързо сваляте килограми чрез манипулиране на диетата – особено ако теглото ви падне некомфортно ниско под генетичния ви размер – и след това неизбежно се върнете към средното поддържаното тегло, делът на мазнините в тялото ви може в действителност да бъде по-голям от преди. Така се получава, защото при свалянето на килограми е нормално част от тях да са и мускулна маса. И тъй като тя изразходва повече калории дори когато тялото е в почивка , загубата й означава увеличаване на вероятността да натрупате повече килограми.

Какво трябва да направите, ако искате да свалите няколко килограма? Преди всичко трябва да оцените дали наистина се нуждаете от отслабване. Не всеки има телосложение на супер модел, повечето тела са проектирани с допълнителни подплънки, било то за запасяване през бременността или пък дори за да ни е по-топло през зимата. Без значение колко усърдно спазвате диети или спортувате, вие не можете да излъжете генетичното програмиране на тялото. Тези области за натрупване на малко тлъстинки са сложени там с някаква цел, вие не можете да не си ги обичате, тъй като те са част от тялото ви.

Това не означава, че не можете да подобрите тялото си. Един разумен начин на хранене и програма за спортуване ще ви направят силни. Вашите гени са даденост, но начинът по който се отнасяте към тялото си, определя големи различия.

източник : Емили Кели – Пилатес за всеки

Пилатес с Гери ! Разгледайте графика и направете резервация за тренировка от тук ! 

Намерете още информация относно храненето тук!

Tags
About The Author
Гери Здравейте, казвам се Гергана Колева и съм пилатес инструктор в град Пловдив.

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *