fbpx

Поддържане на телесното тегло

Поддържане на телесното тегло
28.02.2017 No Comments Блог Гери

Поддържане на телесното тегло

Количеството калории, от които се нуждаете, зависи от степента на вашата активност. Вие трябва да захранвате с гориво тялото си, поддържайте го доволно и му давайте това, което му върши най-добра работа. Ако намалите твърде много приема на калории, тялото ще ви го разтълкува като гладуване и ще реагира чрез забавяне на метаболизма, за да спести енергия.

За поддържане на телесното тегло основното, което трябва да имате предвид, е че това не е диета за отслабване – това е начин на хранене през останалата част от живота ви. Той трябва да носи приятни усещания и вие трябва да можете да водите нормален живот. Всъщност, планът е много прост: избягвайте през повечето време тези храни, за които знаете, че са с високо съдържание на мазнини и “ празни калории“ и от време на време си позволявайте малко разпускане.

Намалете растителните мазнини в храненето си, но не ги отбягвайте напълно. Качественият зехтин например е много полезен, но  употребата на животински мазнини, сирена и сметана трябва да бъде следена.

Алкохолът ( седем калории на грам) е друг източник на празни калории. Това не означава, че никога не може да си позволите чаша вино, означава просто, че трябва да се наслаждавате на чаша вино веднъж седмично вместо веднъж дневно.

Никога не казвайте „никога“. Това само ще ви доведе до отчаяние и тревожност. Шоколадът е нещо прекрасно, но съдържа много калории и можете да си позволявате удоволствието от него то време на време, Не го превръщайте в част от диетата си, но не го и отрязвайте напълно. Ако го направите, в главата ви постоянно ще се въртят мисли за шоколад.

Трябва да ядете и да се наслаждавате на това, което ядете. Храната е едно от големите удоволствия в живота. Трябва да се чувствате задоволени, а не гладни и лишени. Мислете как да запълните стомаха си с храни, които може да приемате в по-големи количества, без да нарушавате уравнението на калориите. Обаче ако много ви се преяде шоколад, хапнете си: нищо друго, което изядете в този момент, няма да ви задоволи. Просто се запитайте дали наистина да изядете цялото блокче или ще ви стигнат само няколко квадратчета. Запомнете правилото за 20% ако ядете високо маслени храни само през 20% от времето, ще се чувствате по-малко виновен. Ще бъдете изненадани, ако наистина започнете да се вслушвате в тялото си. Повечето хора на Запад ядът поради психологически причини, а не поради физиологичен глад.

Погрижете се да поемате достатъчно количество течности през деня: понякога, когато се чувствате гладни, в действителност сте жадни. Стремете се да пиете по 2 литра вода на ден, тъй като, освен всичко друго, това ще ви даде и допълнителния бонус на здравата кожа. Ако ще си позволявате угощение, то нека да е с нещо, което има хранителна стойност, като ядките, отколкото празни калории, като сладкишите например.

източник: Емили Кели – Пилатес за всеки

Прочетете повече информация тук!

#pilates #pilatesplovdiv #pilatesgerganakoleva #ОнлайнПилатесТренировка #onlinepilates #OnlinePilatesGerganaKoleva

Tags
About The Author
Гери Здравейте, казвам се Гергана Колева и съм пилатес инструктор в град Пловдив.

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *