fbpx

Пилатес ще ви помогне да опознаете тялото си

Пилатес ще ви помогне да опознаете тялото си
06.08.2017 No Comments Блог Гери

Пилатес ще ви помогне да опознаете тялото си

Животът ни става по-забързан и натоварен и макар да е пълноценен, понякога се чувстваме прекомерно напрегнати, стресирани и уморени. Имаме чувството, че не ни  достигат сили да се справим с всичко.

Пилатес ще ви помогне да опознаете тялото си и същевременно да го укрепите. Силно тяло, от своя страна, ще ви даде възможност да посрещате ежедневните физически натоварвания.

Въпреки това ползата от Пилатес не е само физическа: с укрепването на тялото укрепва и духът ви. По-успешно ще се справяте с напрегнатото ежедневие, ще подобрите концентрацията си, ще се разтоварвате по-лесно в края на деня. Накратко, редовното упражняване на Пилатес ще подобри качеството ви на живот.

Пилатес ни учи, че равновесието между чист въздух, здрав сън, балансирано хранене и упражнения е от жизнена важност за всеки човек, и счита, че съвременния начин на живот пречи за постигането на оптимално здраве.

Според него средностатистическият човек е с „отпуснато тяло, приведени рамене, безизразни очи, отслабнали мускули и намалена жизненост.“

По неговите думи постиженията на съвременната цивилизаця като телефони, автомобили и икономическото напрежение допринася за често срещащата се нервна преумора и нарушено здраве, затова той създава контрологията като начин да се компенсират тези въздействия.

Пилатес разглежда тялото на нервно-мускулно равнище и разработва своя режим така, че да включва много елементи, да обединява духа и тялото и с помощта на контрологията да дава възможност на човек да упражнява контрол над мускулите си.

Той разучава развитието на мускулите и обръща внимание както на гъвкавостта така и на силата им.

Целта на контрологията е да се „раздвижи забавеното кръвообращение , за да изпълнява задълженията си по-ефективно – да изхвърля чрез кръвния поток умората, натрупана от физическа и умствена дейност. Така мозъкът се пречиства, а волята започва да работи“. (Пилатес 1945г.)

Пилатес счита своята техника за нещо много повече от система упражнения и описва контрологията като процес за „изграждането на умението да се наложи силата на ума над тялото“, което води до по-добро самочувствие и самоувереност.

Още от времето, когато Джоузев Пилатес разработва тази система, тя придобива голяма популярност и е една от най-често използваните комбинирани системи за тренировка на тялото и духа, спечелила последователи навсякъде по света.

източник: Алън Хърдман – Пилатес лесни упражнения за дома, работата и пътуването

Пилатес с Гери ! Разгледайте графика и направете резервация за тренировка от тук ! 

#pilates #pilatesplovdiv #pilatesgerganakoleva #ОнлайнПилатесТренировка #onlinepilates #OnlinePilatesGerganaKoleva

Tags
About The Author
Гери Здравейте, казвам се Гергана Колева и съм пилатес инструктор в град Пловдив.

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *