fbpx

Интервю с мен дадено за giasks.com

Интервю с мен дадено за giasks.com
12.08.2016 No Comments Блог Гери

giasks.com

Това е първото интервю от новата ни рубрика към категория „Приложна психология“ –  „От личен опит“.  В нея ще ви представяме хора от цяла България, които са млади, амбициозни и не се стархуват да се хвърлят на дълбокото от рано, като започнат свой бизнес . Голямото ни желание е тези от вас, които четете „От личен опит“, да се замислите за професионалния живот, който водите, и да прецените дали имате нужда от промяна, или не. В нея ще ви публикуваме хора с различни професии и различен бизнес, и чиито истории да ви помогнат във взимането на решение кое именно е онова нещо, което ще ви направи щастливи с избора си на работа.

Любопитното списание е в търсене и на други млади хора, които имат собствен бизнес, и желаят да го представят тук, за да покажат, че да станеш емигрант невинаги е най-добрият вариант. Пишете ни!

А сега се запознайте с нея!

IMG_4555

Гергана Колева, инструктор по пилатес

Тя е млада, красива и много чаровна. Само на 25 години. Нейните клиенти казват, че ентусиазмът и харизмата й са заразителни и силно мотивиращи и са благодарни за индивидуалния подход, с който тя се отнася към тях. Това момиче има смелостта да прави собствен бизнес в България. Тя е Гергана Колева и е инструктор по пилатес в град Пловдив. Запознайте се повече с нея чрез интервюто, което проведохме и споделяме сега с вас:

 

Защо реши на тези години да започнеш свой собствен бизнес, а не да станеш част от някой екип с вече изградена база, репутация? /ако имаш друг опит, сподели го тук/

–  Пробвах на няколко места с изградена структура и екип, но начинът на работа и условията не ми допадаха. Предпочитам сама да създам собствен екип и да се доказвам като специалист в сферата на спортната тренировка.

 

С какви точно трудности се сблъскваш, започвайки собствен бизнес от нулата ?

DSC_2464

Гергана Колева, пилатес инструктор

–  Започнах на място,  което не е с изградена репутация, и се наложи да се погрижа за рекламата като финансирам собствен сайт, изработване и разпространение на рекламни брошури, както и да работя съвместно с други сайтове за реклама.  Трябваше да инвестирам доста лични средства в оборудване на залата, пособия за тренировка и да се занимавам с всичко относно поддръжката.

Тоест ти си и мениджър на залата, и маркетинг специалист, и треньор?

– Да, а това не е лесно.

 

Кои спортни или други навици, изградени през ученическите и студентските ти години като гимнастичка, сега са най-добрите ти „работници“?

– Това, на което ме е научил спорта през всичките години и е оставил голяма следа в моя живот, са качествата : дисциплина, самоконтрол, мотивация да преследвам успеха, отдаденост в това, което правя и успешна работа с хора.

Кое те мотивира в работата ти?

– Мотивира ме това, че помагам на хората да бъдат в кондиция, да се чувстват добре, да се справят с дискомфорта от заседналя начин на живот и да бъдат здрави. Положителните резултати, които наблюдавам всеки ден върху тях и това, че постоянно се развиват.

Хората знаят ли какво е Пилатес?

Пилатес с Гергана Колева

 

– За съжаление в България малко хора знаят, но се надявам Пилатес да става все по популярен, тъй като ползите от него за укрепване здравословното състояние на хората са големи. Методът е познат от началото на ХХ век, Пилатес започва да разработва системата си от упражнения в Германия. Нарича метода си „Изкуство на контрологията“ , т. е. на мускулния контрол, наблягайки на уникалния подход  да се използва ума за овладяване на мускулите.

 

Само за отслабване ли идват хората да тренират при теб?

– Хората идват по различни причини: едни, за да отслабват и да се стегнат, други за да разрешат здравословен проблем, трети, за да поддържат тялото си в кондиция и да бъдат здрави. Пилатес упражненията развиват комплексно мускулната сила, издръжливост и гъвкавост, спомагат за правилната стойка, преодоляване на стреса, умората и болките в гърба. „Добрата физическа форма е първата предпоставка за щастието“ – Джоузев Пилатес

Смяташ ли, че си пример за останалите млади хора, които се чудят дали да започнат работа на заплата или такава за своя сметка?

– Не знам дали съм пример за останалите, но аз превърнах хобито си в работа и това ме прави много щастлива. Мисля, че всеки човек, който превърне хобито си в работа ще бъде щастлив и ще се радва на живота.

 

Любимата ти фраза?

– „Капката дълбае камъка не със сила, а с постоянство.“

А любимото ти упражнение?

– Любимото ми упражнение е „Плуване“  – легнете по корем с протегнати ръце напред, цялото тяло е обтегнато на постелката. Повдигнете краката като стегнете седалището и задната част на бедрата, повдигнете и горната част на тялото като стегнете мускулите на  гърба и ръцете. Главата, врата и гърба са на една линия, лицето е към постелката. Повдигаме десен крак и лява ръка, след което разменяме и повдигаме нагоре ляв крак и дясна ръка, разменяме  докато се получи движение наподобяващо плуване. Вдишайте на пет отброявания и издишвайте на пет.

Плуване

Целта е да задържите центъра на тялото стегнат и повдигнат през цялото изпълнение.  Седалището се стяга силно, за да предпазите кръста и да въздействате върху задната част на краката. Ръцете и краката са възможно най-обтегнати, без да се докосват до постелката.

Упражнението разтяга и укрепва мускулите по протежение на гръбначния стълб.

 

Любимото ти десертче ?

– Обичам всякакви сладички неща, но гледам да ги избягвам и да се съобразявам.

Къде могат да те намерят хората?

– Залите са две в Пловдив, квартал Тракия, в хотел SPS срещу „Метро“ и във фитнес „Масъл Арт“ – Синдикален дом. Резервация за посещение могат да направят чрез сайта ми https://www.pilatesgerganakoleva.com

интервю с мен дадено за giasks.com

Tags
About The Author
Гери Здравейте, казвам се Гергана Колева и съм пилатес инструктор в град Пловдив.

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *