fbpx

Силата на положителната нагласа

Силата на положителната нагласа
30.07.2016 No Comments Блог Гери

Силата на положителната нагласа

Като се доверявате и вярвате в своите сили, ще постигнете онова, което според вас е важно, не само относно физическото си състояние, но и относно психичното си здраве и самочувствие. Както казва Джоузеф Пилатес: „Физическата форма не се постига с пожелателно мислене или принуда отвън.“

Не си спомням колко пъти новите ми ученици, тъкмо записали се в групата, ми казват, че не могат да направят едно или друго упражнение, че нямат коремни мускули, или са най-лишената от координация личност, която съм виждала. Това ме натъжава – тези хора имат толкова отрицателно мнение за себе си, а и продължават да утъпкват пътеката на лошите си мисли, вдъхват сили на тези си убеждения, което ограничава техния потенциал. Свидетел съм на това, че моите курсисти успяват да се преобразят с помощта на вярата в себе си, на отдаването и дисциплината си. Тези хора преодоляват болките от травмите, заменят дареното им от раждането тяло със съвършено различно, като работят до пределите на неговите възможности, и се справят с наследствеността и с физическите ограничения. Виждала съм и приветствам безбройни ситуации, когато е ставало очевидно, че безграничните възможности на силата на духа за човешкото същество няма граници. Много от нас прекарват голяма час от времето си да държат нещата в живота си под контрол, но същевременно често забравяме, че имаме почти пълен контрол върху собствените си тела и умове.

За да придобием този контрол, трябва да вложим усилия за постигане на целите си. Този физически и умствен контрол е вероятно най-важната стъпка по пътя към усъвършенстването. Никой няма да размаха магическа пръчица и да ви направи незабавно здрави и привлекателни. И в крайна сметка, когато успеете, никой няма да се радва, колкото вас.

източник: Пилатес всяка сутрин – Катлийн Мураками

Пилатес с Гери ! Разгледайте графика и направете резервация от тук или по телефона.

#pilates #pilatesplovdiv #pilatesgerganakoleva #ОнлайнПилатесТренировка #onlinepilates #OnlinePilatesGerganaKoleva

Tags
About The Author
Гери Здравейте, казвам се Гергана Колева и съм пилатес инструктор в град Пловдив.

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *