fbpx

Мускули които се натоварват в Пилатес

Мускули които се натоварват в Пилатес
22.02.2017 No Comments Блог Гери

Мускули които се натоварват в Пилатес?

Когато правите упражнения по системата Пилатес, вие използвате мускулите си по доста особен начин. Насочвате ги много прецизно, като мислите за качеството на движението. Например мислите „как“ да сгънете крака си, а не „колко силно“. Много от мускулите ви ще се движат в синхрон един с друг. Отначало може да сметнете, че мускулите ви са прекалено слаби, за да се справите с определено упражнение. Може дори да не успеете да ги намерите! Но ако проявите упоритост, мускулите ви постепенно ще станат по-силни.

Основни мускулни групи:

  • Трапецовиден мускул
  • Делтовидни мускули
  • Бицепс
  • Коремни мускули
  • Големи гръбни мускули
  • Седалищни мускули
  • Трицепс
  • Бедрени мускули
  • Мускули в малкия таз
  • Коси мускули

Вашият скелет е основната „рамка“ на тялото, от която зависи общата му форма. Макар че размерът и пропорциите на отделните кости се определят много преди раждането, начинът, по които се съотнасят, може да се променя през живота. Това зависи от позата ви, от начина на движение, от навиците, свързани със стойката, както и от общото ви здраве.

Специалната концентрация, която трябва да отдавате на по-малките мускули, е от първостепенна важност за разбирането и практикуването на Пилатес и е един от основните му осем принципа. Другите принципи, с които трябва да се запознаете, са:  енергиен център, контрол, дишане, плавни движения, прецизност и постоянство.

Движенията в Пилатес са бавни, постепенни и контролирани, а това ги прави безопасни за всеки човек – млад или стар, здрав и в добра физическа форма или не толкова здрав и силен.

Докато правите упражненията Пилатес по системата Пилатес, постепенно опознавате собственото си тяло – може би за пръв път в живота си. Скоро ще откриете, че учейки се и практикувайки упражненията, постепенно ще констатирате и първите си резултати. Отначало ще ви се струва, че не се случва нищо особено и няма никакви промени. Скоро обаче ще усетите, че скойката ви започва да се подобрява. Приятели, роднини или колеги най-неочаквано ще ви кажат, че изглеждате много добре. Мускулите ви ще укрепнат, а ставите ще станат по-гъвкави. Вероятно ще забележите, че и без да сте отслабнали, коремът ви е станал по-плосък, а крайниците ви по-стегнати и стройни. Ще се чувствате по-силни и ще усещате, че контролирате тялото си по-добре. Цялостното ви усещане за добра форма ще стане видимо за всички, с които общувате. И най-важното – ще се чувствате по-спокойни и отморени през деня, независимо с какво се занимавате.

източник: Пилатес – Алън Хърдман

Пилатес с Гери ! Разгледайте графика и направете резервация за тренировка от тук ! 

#pilates #pilatesplovdiv #pilatesgerganakoleva #ОнлайнПилатесТренировка #onlinepilates #OnlinePilatesGerganaKoleva

Tags
About The Author
Гери Здравейте, казвам се Гергана Колева и съм пилатес инструктор в град Пловдив.

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *