fbpx

Пилатес или фитнес?

Пилатес или фитнес?
11.06.2016 No Comments Блог Гери

През годините са се развивали много различни форми на Пилатес при разпространението на метода от учител на учител. Някои стилове са възприели подчертано терапевтичен подход и се усвояват бавно и целенасочено. Други са запазили по-атлетичния и динамичен подход, съсредоточен повече върху движението и ритъма. По същество Пилатес има за цел да издължи и укрепи тялото, запазвайки равновесието и хармонията. В центъра му са стойката, дължината и контрола върху мускулите.

В своите книги Джоузев Пилатес казва ясно, че методът му има за цел да ни тласне към поемане на отговорност и контрол над телата и здравето ни. Той се стреми да образова, да съживява и да изпълва със сили.

YogaPilates

Методът Пилатес за трениране на тялото  е уникална система от упражнения за разтягане и за сила, разработена преди повече от деветдесет години. Тя укрепва и тонизира мускулите, подобрява стойката, дава гъвкавост и равновесие, слива в едно ума и тялото и прави фигурата по-стройна.

В днешно време, когато фитнес индустрията полага неимоверни усилия да създава нови и оригинални тенденции, методът Пилатес със своите девет десетилетия успех изпъква като изпитана формула. Дали заради появата на ново съзнание или заради силното неудовлетворение от резултатите на модните фитнеспрограми, през последните години се наблюдава силен подем на движението, наблягащо върху връзката между ума и тялото. Може да сме свикнали с идеята, че „няма ли болка, няма и полза“, но това в крайна сметка ни е накарало да пропилеем твърде много от безценното си свободно време във фитнес залите. Сега осъзнаваме, че  макар спортуването да трябва да съставлява важна част от живота ни, то трябва да ни дава, а не да ни отнема от радостта да живеем пълноценно. С метода Пилатес, по-конкретно с комплекса на земя, свеждаме до минимум времето, прекарано с упражнения във фитнес залата или пред видеото, като същевременно постигаме максимални резултати от тренирането на тялото. Комплексът на земя учи, че тялото е най-съвършеният и единственият необходим инструмент за постигане на добра физическа форма.

Има и още една причина за неуспеха на фитнес системите. Те се основават на изолирането на мускули и на работа върху определена област от тялото, вместо да разглеждат тялото като неделимо цяло, каквото то е всъщност. Лошото физическо състояние на мнозина днес произтича от нарушеното равновесие в резултат на сложни, неефективни упражнения, изолиращи някои части на тялото и пренебрегващи други.

Нашата цел в спортуването е да постигнем равновесие в тялото, да подобрим кръвообращението, да облекчим стреса, да повишим издръжливостта, да изглеждаме по-добре, да се чувстваме отлично – не е ли тогава логично да използваме единствения метод, който повече от девет десетилетия доказва, че постига всичко това?

източник: Методът Пилатес – Брук Сайлър

Пилатес с Гери ! Разгледайте графика и направете резервация от тук или по телефона.

#pilates #pilatesplovdiv #pilatesgerganakoleva #ОнлайнПилатесТренировка #onlinepilates #OnlinePilatesGerganaKoleva

Tags
About The Author
Гери Здравейте, казвам се Гергана Колева и съм пилатес инструктор в град Пловдив.

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *