fbpx

Ползата от физически упражнения

Ползата от физически упражнения
17.03.2016 No Comments Блог Гери

Физически упражнения, каква е тяхната роля в ежедневието ни?

Сигурно понякога сте се улавяли, че се уморявате само от това, че всеки ден напълно си прилича с предишния. Какво правите, за да се почувствате по-бодри? Може би внасяте разнообразие в живота си, променяте нещо: измъквате се от града за няколко дни, отивате на ресторант или вечер преди лягане, вместо да четете книга, правите разходка в парка – това нарушава обичайния ви дневен режим и ви дава нови сили. Понякога промяната толкова ви харесва, че става част от всекидневието ви и след известно време вече не можете да си представите живота си без новото разнообразие и бягството от града през почивните дни.

За тялото ни е полезно да получава нови усещания, в това число различни физически упражнения, които укрепват здравето.

 Добре е упражненията да  се извършват бавно, съсредоточено – колкото и да ви се струва странно, такъв подход ще ви помогне. По време на постепенните изпълнения мускулите получават по-голямо натоварване, като заедно с това се намалява рискът от травми, тъй като мускулите успяват да се адаптират. 

 Заниманията  трябва да се правят в добро настроение. За да получите още по-голямо удоволствие можете да си пуснете любимата музика по време на тренировката. Обърнете внимание на дрехите, с които изпълнявате упражненията: трябва да се чувствате в тях удобно и уютно, да не затрудняват движенията ви.

 При редовното изпълнение упражненията ще укрепват и стабилизират здравето ви, активизират мускулите. Ще увеличат гъвкавостта и подвижността ви и бързо ще дойдат резултатите. Няма да твърдим, че мускулите ви ще станат по-обемни и по-силни, че с лекота ще правите шпагат и ще започнете да поставяте рекорди в бягането. За това е отговорна генетичната предопределеност, която не всеки притежава. Това, което реално дават упражненията, е повишаване на издръжливостта и гъвкавостта на мускулите.

Не се отчайвайте, ако не забележите бързи промени, при всеки е различно. Пристъпвайки към определена дейност, е много важно още от самото начало да вярвате в успеха, в положителния резултат. Всеки от нас от време на време се сблъсква със ситуация, при която, дори да сме положили усилия и направили всичко възможно, продължаваме да не вярваме в победата, съмняваме се до края дали ще успеем да завършим започнатото.  Mислейки за нещо лошо сами вкарваме разногласия в действията си на системите на организма.

Пилатес занимание с Гери
Пилатес с Гергана Колева

Изпълнявайте упражненията с удоволствие, мислете си по време на заниманията как си помагате – по-весело е да се упражняваш с приятни мисли, и колкото и да е парадоксално, ефектът от такива упражнения е много по-голям. Честите занимания ни помагат да изградим навици да се грижим за здравето си, да поддържаме добра форма, да преодоляваме еднообразието в ежедневието си.

източник: Система за здравето на Ниши

Още информация, за това как да поддържате тялото си в добра форма  вижте тук!

Tags
About The Author
Гери Здравейте, казвам се Гергана Колева и съм пилатес инструктор в град Пловдив.

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *