fbpx

Преимущества на добрата форма

Преимущества на добрата форма
30.12.2016 No Comments Блог Гери

Преимущества на добрата форма

Все повече хора осъзнават преимуществата на спортуването и здравословния начин на живот. Когато към тях се добавят подходящ хранителен режим, тренировки, упражнения за тонизиране и оформяне на тялото, ще успеете по най-ефикасния начин да подобрите външния си вид и здравословното си състояние.

Редовните спортни занимания имат много предимства. Те укрепват сърцето и белите дробове, което подобрява функционалното състояние на организма и повишава самочувствието ви. Чрез тренировки се намалява рискът от развитието на повишено кръвно налягане, диабет, рак на дебелото черво и от преждевременна смърт вследствие на инфаркт, а освен това се улеснява контролирането на телесното тегло. За добрата форма е необходимо редовното практикуване на упражнения които водят до:

  • Повишено самочувствие: с тренировки постепенно ще забележите подобрение във външния вид и самочувствието ви. Бъдете горди със собствените си постижения, независимо дали са свързани със загубата на телесна мазнина или с увеличен мускулен тонус или с подобрено цялостно състояние.
  • По-малко негативен стрес: по време на упражнения се намалява негативния стрес, но се увеличава положителният. Като се концентрирате върху тренировките и се наслаждавате на времето, отделено специално за вас дори само три пъти седмично, в организма се отделят ендорфини, които повишават енергията и ви карат да се чувствате добре. Чрез освобождаване от негативния стрес чрез спортуване ще се чувствате по-спокойни и по-свежи в ежедневието си.
  • Подобрена стойка на тялото: след като се научите как да изпълнявате правилно упражненията, ще разберете как да подобрите стойката си и каква да бъде ползата ви в различни ситуации в ежедневието. Подобрената стойка, ще ви помогне да преодолеете болките в кръста.
  • Повишена сила: повишаването на тонуса няма да ви превърне в мускулест човек, но ще увеличи мускулната ви сила. Вие можете сами да си поставяте цели и да следите напредъка си, като си налагате определени предизвикателства за преодоляване всеки ден. И ще откриете, че сте в състояние да носите децата си по-дълго, да се прибирате от супермаркета без да ви тежи.
  • По-малко травми: с опознаването на възможностите на собственото си тяло и разликата между болката ( която винаги трябва да избягвате) и напрежението в мускулите по време на упражнения с цел да ги укрепи, ще сте по-малко податливи на травми. Редовното разтягане ще направи мускулите ви по-гъвкави и ще ви предпази от натоварвания.
  • Подобрено здравословно състояние

 

Пилатес с Гери ! Разгледайте графика и направете резервация от тук или по телефона.

източник: Стъпка по стъпка – Наташа Уолек

#pilates #pilatesplovdiv #pilatesgerganakoleva #ОнлайнПилатесТренировка #onlinepilates #OnlinePilatesGerganaKoleva

Tags
About The Author
Гери Здравейте, казвам се Гергана Колева и съм пилатес инструктор в град Пловдив.

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *