fbpx

Защо точно Пилатес

Защо точно Пилатес
30.12.2016 No Comments Блог Гери

Защо точно тази форма Пилатес?

През годините са се развивали много различни форми на Пилатес при разпространението на метода от учител на учител. Някои стилове са възприели подчертано терапевтичен подход и се усвояват бавно и целенасочено. Други са запазили по-атлетичния и динамичен подход, съсредоточен върху движението и естествения ритъм. По същество Пилатес има за цел да издължи и укрепи тялото, запазвайки равновесието и хармонията. В центъра му са стойката, дължината и контролът върху мускулите. За постигането на тези цели са разработени различни стилове на преподаване.

Много се спори какво може да се приеме за автентичен Пилатес и в някои случаи трябва просто да приемем, че съществуват различни мнения. Но в своите книги Джоузев Пилатес казва ясно, че методът му има за цел да ни тласне към поемане на отговорност и контрол над телата и здравето ни. Той се стреми да образова, да съживява, да ни изплува със сили. За това трябва да прецените сами какво е най-подходящо за вас, за вашия начин на живот и вашите цели.

Каква е целта в комплекса на земя?

Вие работите за преосмисляне на подхода си към физическите упражнения. С помощта на движенията и философията на комплекса ще си създадете система, която е най-благотворна за вашето тяло и вашия конкретен начин на живот. Тялото ви ще се учи отново на правилна форма и движение и това знание ще запазите за цял живот. Генералната ви цел е да премахнете лошите навици и да установите връзка и съюз с тялото си. За повечето хора това означава да се наслаждават на правилния начин на движение и да се ползват от преимуществата му: по-добра стойка, силен център, гъвкавост, пъргавина и усещане за благополучие.

Целите са индивидуални. В началото трябва да се стремите просто да усвоите упражненията, като дадете на тялото си възможност да ги изпълнява редовно. Това изисква търпение и упорство. Не се отказвайте, ако не можете веднага да направите всички движения. Ще задействате нови мускули и ще ви трябва известно време, за да може тялото ви да привикне. Дори и най-тренирани съвременни спортисти са се затруднявали да изпълнят правилно тези движения.

Ако се стремите да стигнете до най-високото ниво на комплекса на земя, трябва да можете да добавяте нови упражнения, без да удължавате времето на тренировката си. Това в никакъв случай не означава да отхвърляте набързо вече наученото, за да стигнете до нещо ново. Трябва да се движите ритмично и динамично, но без да губите контрол. Усилието е сигурен признак, че постигате целта си, но не и напрягането и некоординираността.

Всяко упражнение допринася за важността на комплекса. Скоро ще видите, че няма да можете да повярвате как сте живели преди без упражненията.

Пилатес с Гери ! Разгледайте графика и направете резервация от тук или по телефона.

източник: Методът Пилатес- Брук Сайлър

#pilates #pilatesplovdiv #pilatesgerganakoleva #ОнлайнПилатесТренировка #onlinepilates #OnlinePilatesGerganaKoleva

Tags
About The Author
Гери Здравейте, казвам се Гергана Колева и съм пилатес инструктор в град Пловдив.

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *