fbpx

Отговори за начинаещи в Пилатес

Отговори за начинаещи в Пилатес
30.12.2016 No Comments Блог Гери

Това са няколко въпроса и техните отговори, които ще помогнат на всеки един от вас, които е решил да започне да практикува Пилатес.

  • Ще мога ли да го правя, ако не съм тренирал редовно?

Както във всяка за физически упражнения, важно е да се посъветвате с лекар, преди да започнете. Ако сте бременна, ако имате травма или някакво увреждане, задължително е най-напред да получите съгласието на своя лекар.

Комплексът на земя обаче е замислен така, че да приляга на всякакво ниво на тренираност. Важно е да разберете, че методът Пилатес е система от коригиращи упражнения, в които ще напредвате на тапи.

Трябва да започнете бавно, да имате съзнание за тялото си преди да започнете и през цялото време на упражненията. Не се насилвайте отвъд границата на удобното движение. Тези упражнения имат за цел да ви научат да се свържете с тялото си по нов начин, а не да го надмогвате. Затова служат упражнения, които ще ви научат за основата, приложима не само в цялата програма, но и в начина, по който изобщо се движите. Научете ги добре и ще напреднете много бързо.

  • Каква постелка да ползвам?

Всякаква постелка достатъчно плътна, за да поддържа и защитава деликатните гръбначни прешлени. Тъй като в някои упражнения трябва да се търкулнете назад или да притиснете гръбнак в постелката, трябва повърхността да не бъде твърда, защото ще нараните прешлените. Нежелателно е също да бъде прекалено мека, защото това пречи на равновесието.

Красотата на комплекса Пилатес е в това, че той може да се изпълнява навсякъде, където може да легнете в цял ръст.

  • Какво да облека?

Екип за тренировка ( клин, потник, тениска ) е най-практичното решение, защото ще виждате мускулите, които упражнявате, но всяко едно удобно спортно облекло ще свърши работа. Не ви трябват обувки или гуменки, достатъчни са чорапи.

  • Колко пъти седмично трябва да изпълнявам комплекса?

Джоузев Пилатес препоръчва комплексът да се изпълнява три пъти седмично. Някои дългогодишни почитатели на комплекса правят цялата поредица упражнения за напреднали за петнадесет минути, без да се губи прецизността на движенията. Най-важното в работата по метода Пилатес е точността и контролът.

  • Кога е най-подходящото време за изпълнение на комплекса?

Важното е да правите упражненията, няма голямо значение кога. Някои хора предпочитат да започват деня си с комплекса, за да се събудят, други го използват за освобождаване от стреса в края на деня. Опитайте се да вплетете принципите на метода във всекидневието си и ще видите, че това ще увеличи силата, бодростта и гъвкавостта ви по-бързо, отколкото сте допускали, че е възможно.

Не е препоръчително да тренирате веднага след хранене или когато сте болни. Тъй като движенията изискват крайна концентрация, за да бъдат истински полезни, важно е да изпълнявате упражненията с бистър ум. Помнете, че едно добре изпълнено движение е по-полезно от двадесет не мърливи.

Пилатес с Гери ! Разгледайте графика и направете резервация от тук или по телефона.

източник: Методът Пилатес – Брук Сайлър

#pilates #pilatesplovdiv #pilatesgerganakoleva #ОнлайнПилатесТренировка #onlinepilates #OnlinePilatesGerganaKoleva

Tags
About The Author
Гери Здравейте, казвам се Гергана Колева и съм пилатес инструктор в град Пловдив.

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *