fbpx

Влиянието на упражненията Пилатес върху тялото

Влиянието на упражненията Пилатес върху тялото
28.06.2016 No Comments Блог Гери

Десет промени, които може да очаквате от  упражненията Пилатес!!!

Ще разберете как тялото ви може да се промени чрез заниманията с Пилатес. Какво да очаквате от цялото това усилие и потене. Промените няма да настъпят веднага. Някои от тях можете да забележите чак след три месеца тренировки по метода Пилатес, други малко по-бързо. Имайте търпение. Никоя тренировъчна програма не прави чудеса, но въпреки това смятам, че Пилатес е магия. Ще забележите промените в тялото си, само ако се занимавате редовно с Пилатес, а това означава, че е добре да тренирате поне 2-3 пъти седмично.

  • По-стегнати мускули на седалището – голяма част от упражненията тренират мускулите на седалището, промяната ще забележите след няколко седмици редовни занимания Пилатес.
  • По-издължена и стройна мускулатура – защото Пилатес трансформира тялото до едни по идеални форми. Мускулестите бедра се превръщат в стройни и издължени, като запазват силата и гъвкавостта. Упражненията по Пилатес подчертават издължената линия на крайниците.
  • По-добра стойка – другите със сигурност ще забележат тази промяна във вас само след няколко занимания с Пилатес. Ще започнете да стоите и седите изправени и ще изглеждате по-елегантни.
  • По-плосък корем – най-добрият начин да се сдобиете с плосък корем е да свалите няколко килограма. Вторият начин е да се занимавате с Пилатес. Ако сте слаби, но имате голям корем, Пилатес ще ви помогне да затегнете колана повече.
  • По-малко болки в гърба – повечето болки в гърба са в резултат на неправилната стойка и заседнал начин на живот. Пилатес се насочва кум мускулния дисбаланс, който най-често допринася за болките в гърба, а именно слабите коремни мускули и мускулите на седалището.Освен това Пилатес разтяга схванатите и преуморени мускули на гърба.
  • По-голяма гъвкавост – упражненията по Пилатес разтягат мускулите и ставите като същевременно укрепват тялото. Ако гърбът ви е загубил подвижността и гъвкавостта си. Пилатес може много бързо да намали този проблем. Всеки има някакви физически ограничения в зависимост от възрастта, генетичната заложеност и начин на живот. Пилатес не е универсално лекарство, но ако се занимавате редовно с упражненията, тялото ви може да достигне максималната гъвкавост и сила, на които е способно.
  • По-добър сексуален живот – Пилатес ви дава контрол над тялото, които оказва влияние върху всички аспекти от живота ви.
  • По-добро усещане на тялото – може никога до сега да не сте си помисляли как да стегнете корема, да стоите изправени, а може и никога да не сте се замисляли как дишате. Това, което ще научите чрес Пилатес, ще се отрази на ежедневието ви по естествен път ще контролирате стойката и навиците си.
  • По-добро равновесие – за да запазите добро рабновесие, централната част на тялото трябва да е силна и трябва да можете да я локализирате без много да се замисляте. Упражненията по Пилатес укрепват тази централна част на тялото, като това подобрява равновесието и координацията.
  • По-голяма сила – всяка тренировъчна програма би трябвало да увеличава като цяло силата на тялото. Пилатес укрепва мускулите на тялото така, че можете да усетите това в ежедневието си. Пилатес цели да подобри ежедневието ви – може да ви помогне да ставате без проблеми от леглото, ако това ви е трудно, а може да ви помогне да изпълните задно салто, ако това е целта ви. С каквото и да се занимавате, ще откриете, че упражненията Пилатес увеличават силата по начин, който е полезен и могат да спомогнат за цялостното добро състояние на гръбнака. Също така, заниманията с Пилатес могат да предотвратят и травми!  Упражненията са подходящи както за спортисти, така и за хора с по-ниска физическа активност.

Пилатес с Гери!  Направете резервация от тук или по телефона.

източник: Пилатес for Dummies – Ели Херман

#pilates #pilatesplovdiv #pilatesgerganakoleva #ОнлайнПилатесТренировка #onlinepilates #OnlinePilatesGerganaKoleva

Tags
About The Author
Гери Здравейте, казвам се Гергана Колева и съм пилатес инструктор в град Пловдив.

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *