fbpx

Пилатес упражнения на плажа

Пилатес упражнения на плажа
02.07.2016 No Comments Блог Гери

Пилатес упражнения на плажа.

Дори да се занимавате с Пилатес по един час всеки ден, няма да имате максимална полза от тренировките, ако се връщате към лошата стойка през останалата част от деня. Някои хора по естествен начин пренасят наученото от Пилатес в други дейности, но на други им е трудно да нарушат старите си навици. Заниманията с Пилатес и подобряването на стойката вървят ръка за ръка. Всичко, което правите след заниманията на постелка или друга тренировка по Пилатес, за да подобрите стойката си, е продължение на постигнатото чрез Пилаес. За това е добре да продължим с Пилатес упражненията и да поддържате добра форма и през ваканцията. По голямата част от упражненията са подходящи за изпълнение на плажа, добре е да практикувате Пилатес сутрин рано или вечер при залез слънце. Това са няколко основни упражнения Пилатес:

  •  Стотицата е упражнение за дишане. Целта му е да раздвижи кръвта, което да загрее тялото и да го подготви за следващите упражнения. Легнете по гръб, с повдигнати крака. Вдишайте дълбоко и докато издишвате, почувствайте как гръдният кош и коремът ви потъват в постелката. Повдигнете се напред, докато усетите как долният край на лопатките се притиска в постелката. Започнете да движите ръцете право нагоре и надолу, сякаш че пляскате по вода. На пет движения вдишвайте и на пет движения издишвайте.
  • Мост – легнете по гръб със свити колене и стъпала на пода. Повдигнете таза и задръжте позата. Поемете дълбоко дъх и докато издишате, стегнете таза, отпуснете гръдния кош и долепете пъпа към гърба, за да изравните трупа. Тялото ви да образува равнина, без да се огъва нагоре или надолу.  Ще почувствате напрежение в задната част на краката и седалището.
  • Изтегляне на крака нагоре – Седнете изправени, с длани на постелката отстрани на тялото. Повдигнете ханша от постелката и стегнете центъра на тялото. Краката са изпънати и прибрани плътно. Вдишайте и повдигнете единия крак право нагоре, без да променяте положението на кръста. Издишайте и спускайте крака бавно надолу.                                                                        
  • Плуване – легнете по корем, напълно обтегнати на постелката, краката са стегнати и прибрани в стойка Пилатес. Вдишайте, придърпайте пъпа навътре към гръбнака и повдигнете едновременно дясната ръка и левия крак. Сменете ръцете и краката. Продължете, разменяйки ръцете и краката, докато не се получи движение като плуване. Вдишвайте на пет отброявания и издишвайте на пет.                                      
  • източници: Методът Пилатес – Брук Сайлър, Пилатес for Dummies

Пилатес с Гери!  Направете резервация от тук или по телефона.

#pilates #pilatesplovdiv #pilatesgerganakoleva #ОнлайнПилатесТренировка #onlinepilates #OnlinePilatesGerganaKoleva

Tags
About The Author
Гери Здравейте, казвам се Гергана Колева и съм пилатес инструктор в град Пловдив.

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *