fbpx

Защо дамската чанта може да бъде опасна за здравето ни?

Защо дамската чанта може да бъде опасна за здравето ни?
04.02.2018 No Comments Блог Гери

Защо дамската чанта може да бъде опасна за здравето ни?

chanta, gradska chanta, chanta na ramo

 Дамската чанта – красива, екстравагантна, елегантна, спортна, практична…но може да бъде и опасна за здравето ни!  

Това предупреждава физиотерапевтката Наоми Софър, цитирана от „Дейли Мейл“. Тя обяснява как много жени страдат от главоболие, болки в рамената, врата и гърба, именно заради неправилното носене и натоварване на дамските им чанти. 

В месеците ноември и декември  – когато дамите имат повече поводи за пазар /коледен и новогодишен шопинг/, както и заради повечето поводи за купони, кодни събирания с колеги, благотворителни балове и прочие, тези болки се засилват. Това се обяснява с факта, че жените ползват все по-тежки чанти.

Носенето на чанта на едно и също рамо също е много погрешно, предупреждава Наоми Софър. Това напряга раменната област и врата и също причинява болка в областта на раменете, врата и главата.

 В случай че ви се налага да ходите на пазар, физиотерапевтите препоръчват да се ползват поне две чанти /тип торба/ в двете ръце, за балансирано натоварване, или ранички, а защо не и чанти с колелца.Ето защо физиотерапевтката дава полезния и практичен съвет вида на чантите и тяхното натоварване да се избира според случая. Много други нейни колеги също напомнят, че жените по принцип носят доста ненужни вещи в чантите си „ако им потрябват“, „за всеки случай“.  Като цяло, според тях, дамите трябва да извадят всичко излишно от красивия аксесоар и да съобразят неготово ползване според мястото и целта, за който са го избрали, а не защото са свикнали с този негов модел. И да, дори и чантата да е огромна, това не означава, че трябва да се пълни на макс – идеята е да се допълни стила на обличане на дамата.

Методът „Пилатес“ е идеален избор за поддържане на форма – укрепва и тонизира мускулите, подобрява стойката, помага да възвърнем изправената позиция на гръбнака си, да забравим за болките в гърба, кръста, врата , дава гъвкавост и равновесие, слива в едно ума и тялото.

При упражненията пилатес се набляга на контрола на „енергийния център“ на тялото, стягане на мускулите на тазовото дъно и издължаването на гръбнака, по тази начин работят дълбоките мускули, които помагат да възвърнем естествената изправена позиция на гръбнака.
Ключът към перфектната визия на много от професионалните танцьори, топ атлетите и холивудските звезди е „Пилатес“.

източник: giasks.com  – Любопитното списание на България

Повече информация за Пилатес разгледайте тук! 

#pilates #pilatesplovdiv #pilatesgerganakoleva #ОнлайнПилатесТренировка #onlinepilates #OnlinePilatesGerganaKoleva

Tags
About The Author
Гери Здравейте, казвам се Гергана Колева и съм пилатес инструктор в град Пловдив.

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *